perjantai 17. toukokuuta 2013

Kulttuurisuunnistus onnistui mainiosti!

Luova Etelä-Karjala esittäytyi ympäri Imatraa Kulttuurisuunnistuksessa lauantaina 4.5. ja tapahtuma onnistui mainiosti! Valtavat kiitokset kaikille luoville toimijoille sekä suunnistajille! Uutisvuoksi kirjoitti meistä 5.5. sunnuntain lehteen puolitoista sivua. Etelä-Karjalan radio haastatteli minua perjantaina iltapäivällä ja haastattelu oli kiirinyt moniin korviin. Erään suunnistajan mukaan: ”oli niin mielenkiintoinen haastattelu, että piti lähteä katsomaan mitä täällä tapahtuu.”

Alkuverryttelyn veti Sami Sivonen IRTI-teatterista.

Aamu alkoi hilpeästi verryttelyllä, jossa demonstroitiin kaupunkisuunnistusta. ”Suunnistajalla on polvet tälleen vähän yhdessä, kartta kädessä ja pää pyörii!” Välillä piti tervehtiä kaupunginjohtajaa ja yrittää lainata talousjohtajalta viitonen. Kulttuurirastin kohdalla huudettiin: ”Wau!” Naurulihakset vertyivät kaikilla suunnistajilla ja lämminkin tuli.
 
Virkkukukkusen ateljeessa sai katsella tuotteiden valmistusta

Svetlana Luninan ja Reijo Mörön ateljee keräsi 45 vierasta!
 
Juttelin monen suunnistajan kanssa ja heistä moni kertoi aikovansa kiertää kaikki kohteet. Monet olivat lähteneet pyörillä viettämään liikuntapäivää. Eräs isä poikineen kertoi klo 13 mennessä keränneensä 9 leimaa ja aikovansa kerätä kaikki! Järjestäjinä mielestämme ensikertalaiseksi tapahtumaksi tämä veti hyvin väkeä: keskimäärin 15 vierailijat tienoilla joka paikassa, vaikka osa oli avoinna vain tunnin. Svetlana Luninan ja Reijo Mörön ateljee oli päivän yleisömagneetti huikealla 45:llä kävijällään!


Suunnistuskartan arvontakupongin palauttaneiden kesken arvoimme luovien tekijöiden lahjoittamat palkinnot ja voittajille ilmoitettiin henkilökohtaisesti. Palkinnot ovat noudettavissa 21.5. asti Imatran pääkirjaston palautustiskiltä 2.kerroksesta.

Kirjaston aulassa luovat tekijät myivät tuotteitaan.

Toiveita on tullut, että kulttuuriin suunnistettaisiin jatkossakin. Kaiken palautteen olemme keränneet talteen ja kehitämme tapahtumaa niiden pohjalta. Ajankohtaa monet kiittelivät: mökkikausi ei vielä ollut alkanut, mutta oli tarpeeksi lämmintä, että pääsi pyöräilemään. Kun pohdimme mahdollista seuraavaa Kulttuurisuunnistusta, heräsi idea, jossa tapahtuma toteutettaisiin ravintolapäivän tapaan. Kaikki toimijat osaisivat mainostaa omaa tarjontaansa ja perustamme Facebookiin sivun tapahtumalle. Sieltä löytyy ajankohtaiset tiedot aiheesta. Sivu tulee olemaan avoin niin tapahtuman toteuttajille kuin yleisöllekin.

Neitsytniemen kartanon maisemat ovat hienot keväälläkin. 

Suunnistajat löysivät Konserttihovillekin ilman ongelmia.


Kuvat on ottanut Heini Kähkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti