maanantai 25. helmikuuta 2013

Bambuinen tiskirätti


Usein luovat ideat ja tuotteet voivat lähteä liikkeelle pienistä, arkisista asioista. Tässä Imatralla toimivan Susannan työhuoneen Susannan kertomus suosittujen bambuisten tiskirättien synnystä:

"Oli vuosi 2009, kun ensimmäinen Susannan Työhuoneen bambuinen tiskirätti syntyi.

Alkuperäinen ajatus bambukankaan käyttämisestä keittiöriepuna lähti tuttavaltani, joka ompeli mm. kestovaippoja bambuneuloksesta. Hän kertoi käyttävänsä yli jäänyttä silppua riepuina, sillä bambu ei haise, vaikka riepu jäisi likaiseksikin. Minusta se kuulosti hienolta, sillä käytin itse keittiössä vain talouspaperia, koska rätteihin koskeminen oli kuvottavinta, mitä tiesin.

Olin juuri opettelemassa kankaanpainantaa silkkipainotekniikalla ja tulin miettineeksi, että hajuton rätti olisi vielä hienompi asia, jos siinä olisi myös kaunis kuva. Niinpä valmistin ensimmäiset kappaleet kokeiluun muiden käyttötekstiilien ohella. Kuva-aiheeksi valitsin muodikkaan maatuskan.

Riepujen ensimmäiset asiakkaat ilmestyivät blogini kautta ja sitten lähdin myymään tuotteitani myös torille ja joulumyyjäisiin. Hyvin pian tiskirättien suosio yllätti minut ja nyt hiukan yli kolme vuotta myöhemmin bambutiskirätit ovat se artikkeli, josta Susannan Työhuone tunnetaan.

Tuotannossa on tällä hetkellä 17 erilaista kuosia kahtena värivaihtoehtona, ja myynti tapahtuu pääasiassa verkkokaupan ja jälleenmyyjien kautta.

Rievut ovat kasvattaneet suosiotaan tasaista tahtia, ja olen niitä kehittänyt matkan varrella vielä entistä parempaan suuntaan. Samalla kun myynti on kasvanut, olen myös joutunut tehostamaan työtapojani ja jättämään muut tekstiilituotteet kokonaan pois valikoimasta.

Paitsi riepujen mainioita käyttöominaisuuksia, asiakkaat arvostavat erityisesti iloisia, persoonallisia kuoseja. Muun muassa hupsut pöllöt, kissat, kanat, kodikkaat mökit, leivokset ja sammakot seikkailevat rievuissa, jotka tuovat arkisiin askareisiin hiukan iloa ja huolettomuutta."
 
Tarina ja kuvat: Susanna / Susannan työhuone


Bambuiset tiskirätit löydät Susannan työhuoneen verkkopuodista: puoti.susannantyohuone.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti