tiistai 7. toukokuuta 2013

Millainen on sinun eteläkarjalaisuutesi?

Kuva: Mervi Raja, 2008
Kulttuurikutinaa -hanke ja Etelä-Karjalan liitto järjestävät seminaarin, jossa pohditaan eteläkarjalaisuutta ja sen tuotteistamista. Liitolla on tapana järjestää vuosittain kotiseutuseminaari, jossa pohditaan maakuntaan liittyviä ajankohtaisia aiheita. Viime vuonna aiheena oli mm. paikallismuseot.

Kulttuurikutinaa -hanke lähti seminaariyhteistyöhön, koska hanketyöntekijät ajattelivat voivansa tarjota myös luoville toimijoille foorumia maakunnan identiteetin pohdintaan. Erityisesti toivomme pohdintaa siitä, miten identiteettiä voisi tuotteistaa? Tai onko identiteetin tuotteistaminen edes mahdollista?

 ”Mie saatan lähtee Karjalast, mut Karjala ei lähe miust” – Etelä-Karjalan monet kasvot -ko­ti­­seutuseminaari järjestetään Savitaipaleen Olkkolan hovissa. Historiallisen ympäristönkin uskotaan kirvoittavan paikalletulijoiden kielenkantoja. Tilaisuus on kaikille avoin ja kaikki näkökulmat ovat tervetulleita.

Kuva: Mervi Raja, 2008

Tässä ote tilaisuuden tiedotteesta: "Keskustelua Etelä-Karjalasta ja eteläkarjalaisuudesta pohjustavat aktiivinen kansalaistoi­mija Tanja Karppinen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta ja omintakeista eteläkar­jalai­suutta viestivän Virkkukoukkusen perustaja Tiina Kärkäs. Oman lusikkansa samaan soppaan pistävät imatralaisten nuorten taiteilijoiden Ajantappajat ry:n Santtu Määttänen sekä paikallisuutta viljelevistä teatteriesityksistä tuttu Minna Mänttäri lappeenrantalaisesta Teatteri KESY ry:stä."Kahvitarjoilu alkaa Olkkolan hovissa 22.5.2013 kello 17.30 ja varsinainen ohjelma kello 18.00.

Ilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi 17.5.2013 mennessä suunnitteluavustaja Minna Taipaleelle Etelä-Karjalan liittoon puh. 040 1390 168 tai minna.taipale@ekarjala.fi.

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Anu Talkalta puh. 040 350 8111 ja anu.talka@ekarjala.fi.

Linkki tapahtuman julisteeseen
Linkki tapahtuman tiedotteeseen Etelä-Karjala-instituutin sivuilla
Linkki Etelä-Karjalan liiton sivuilleViereinen kuva: Kristiina Korjonen-Kuusipuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti