perjantai 22. elokuuta 2014

Taidepuut 2014: Tekijät haussa

Taidepuiden tekijähaku alkaa taas, mutta ensin katson tarpeelliseksi esittäytyä. Olen Anne Tahvanainen, Kulttuurikutinaa-hankkeen uusi projektikoordinaattori. Heinin jäädessä pois, minä astun remmiin hankkeen loppuajaksi, eli tämän vuoden loppuun. En voi sanoa, etteikö se jännittäisi, mutta aloitetaan varovasti, siispä: Taidepuutekijät hakuun!

Kulttuurikutinaa-hanke ja edeltänyt KUTKA-hanke ovat järjestäneet Taidepuita marraskuisin osana Metkat-lastenkulttuuriviikkoja yhteensä kolme kertaa ja nyt tätä perinnettä jatketaan taas. Tänä vuonna Lastenkulttuurikeskus Metku järjestää Metkat-viikot 10.- 23.11.2014.

Kulttuurikutinaa-hanke etsii nyt taiteilijoita ja käsityöläisiä toteuttamaan tämän vuoden Taidepuita. Lastenkulttuurin edistäminen on tärkeä osa Taidepuita. Taidepuut toteutetaan siten, että puun ideoi käsityöläinen/taiteilija/muotoilija ja koristeet puuhun tekee jokin lapsi- tai nuorisoryhmä (koululuokka, päiväkotiryhmä, harrastajaporukka tms.). Kulttuurikutinaa-hanke maksaa puun materiaalikulut, tekijän mahdolliset matkakulut sekä palkkion Taidepuun ideoinnista ja lasten opastamisesta koristeiden teossa (palkkio n. 6-14h työstä 28e/h).

Voit itse ehdottaa sopivia lapsiryhmiä (esim. jos toimit jo jonkun ryhmän ohjaajana/opettajana) tai sitten Kulttuurikutinaa-hanke voi mahdollisuuksien mukaan pyrkiä etsimään lapset/nuoret puuta toteuttamaan.

Puita pyritään pystyttämään yksi jokaiseen Etelä-Karjalan kuntaan – Lappeenrantaan ja Imatralle tarvittaessa useampiakin. Kerro siis myös mille paikkakunnalle haluaisit toteuttaa puun. Puita on tulossa rajattu määrä, joten otathan yhteyttä ajoissa!

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 19.9. mennessä sähköpostiin anne.p.tahvanainen@lut.fi

Lisätietoja saa minulta.


Lisätietoja Metkuista: www.lastenmetku.fi

Kulttuurikutinaa-hankkeen Facebook-sivuilta löydä muutamia kuvia aiempien vuosien Taidepuista: 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti