maanantai 4. helmikuuta 2013

Melua luovuudesta

Luovista aloista tai luovien alojen toimijoista on vaikea kirjoittaa kuulostamatta kapulakieliseltä tutkijalta. Luovia aloja ja niiden toiminta- ja verkostoitumisedellytyksiä sekä koulutustarpeita on viime vuosina tutkittu paljon eri puolilla ja eri instansseissa. Samalla on myös ymmärretty kulttuuriosaamisen ja luovan talouden asema tulevaisuuden kilpailuvalttina. Etelä-Karjala-instituutin Kutkasta Kulttuurikutinaa -hankkeessa on tarkoitus lisätä luovien toimijoiden yhteistyötä, järjestää koulutusta toimijoille sekä lisätä niiden näkyvyyttä. Kutkasta Kulttuurikutinaa -hanke luotsaa samalla eteenpäin Luova Etelä-Karjala tunnusta, joka lanseerattiin Kutka -hankkeessa vuonna 2011.

Luova Etelä-Karjala -tunnus edustaa eteläkarjalaista osaamista. Se kokoaa tekijät, tuotteet ja markkinapaikat yhteen ja tekee maakunnan tuotteet näkyvämmiksi niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Luova Etelä-Karjala merkki kertoo, että tuote on ammattimaisesti tehty Etelä-Karjalassa tai sillä on selkeä yhteys maakuntaan. Kulttuurikutinaa -hanke on Luova Etelä-Karjala -toiminnassa toistaiseksi välittäjänä, jonka tavoitteena on tuoda tuottajia ja myyntipaikkoja yhteen. Tavoitteena on, että Luova Etelä-Karjala muodostuu toimintaverkostoksi, joka alkaa elää omaa elämäänsä hankkeen rinnalla ja jatkaa toimintaansa hankkeen jälkeen. Luova Etelä-Karjala -yhteistyöverkostossa jaetaan hyviä käytänteitä, järjestetään koulutusta ja tarjotaan näkyvyyttä luovien alojen osaajille sekä kehitetään uudenlaisia yhteistyömalleja. Tähän kehittämistyöhön tarvitaan mukaan kaikki eteläkarjalaiset luovien alojen toimijat.

Luova Etelä-Karjala -blogissa kerätään kertomuksia, kokemuksia ja haastatteluja alueen luovien alojen toimijoista. Blogin avulla pidämme paikallisia yrityksiä ja tuotteita sekä maakunnan luovien alojen palveluita esillä. Otamme mielellämme vastaan valmiita blogitekstejä sekä juttuvinkkejä alueen luovista toimijoista. Blogin välilehdistä löytyy myös lista eteläkarjalaisista luovien palveluiden tuottajista sekä paikallisten tuotteiden myyntipisteistä.

Lisätietoja hankkeesta ja Luova Etelä-Karjala-tunnuksesta saa projektikoordinaattori Heini Kähköseltä (heini.kahkonen(at)lut.fi) ja projektityöntekijä Anna-Kaisa Ekiltä (anna-kaisa.ek(at)lut.fi).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti