perjantai 30. elokuuta 2013

Kulttuurikutinan syksyn tapahtumia

Kulttuurikutinaa-hankkeessa tapahtuu taas kaikenlaista tulevan syksyn aikana: koulutuksia, seminaareja, kulttuuriin kompastumista ja verkostoitumistapahtumia.

Tästä listasta löydät tietoja syksyn tapahtumista. Lisätietoja ja täydennyksiä on vielä tulossa!

Syyskuu


Taivaankansi Pelakuu –taidenäyttely Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla
Rautjärvellä ja Parikkalassa kesällä nähty Atte Pajun Taivaankansi Pelakuu näyttely on esillä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Galleria-aulassa 2.9.–30.9.2013. Avajaisia vietetään ma 2.9. klo 13. Näyttelyssä kokeillaan QR-koodeja, joiden takaa löytyy lisätietoja näyttelystä ja sen teoksista. Lisätietoa Luova Etelä-Karjala-blogin löytyvästänäyttelyluettelosta.

Luova Etelä-Karjala-myyntipiste Art@Bars-tapahtumassa
Luova Etelä-Karjala-myyntipisteestä kävelykatu Oleksilla Lappeenrannan keskustassa voit ostaa eteläkarjalaisilta käsityöläisiltä ja taiteilijoilta paikallisia luovia tuotteita pe 13.9. klo 14–20 ja la 14.9. 10–16.
Art@Bars -tapahtuman järjestää Lakes Ry.
Luova Etelä-Karjala-myyntipisteen löydät myös Facebookista.

Tilataideteoksia Lappeenrannan keskustassa 12.9.-22.9.2013 osana Art@Bars ja Taiderastit ‑tapahtumia
"Nest a while" / Tuija Kuusi, Atte Paju, Santtu Määttänen, Antti Kuusi / Kauppakatu
”Maalari” / Sirpa Hynninen ja Vesa-Ville Saarinen / Valtakatu
"Nooan karkkipäivä” / Roope Kojo, Anniina Tammi ja Jenna Ahokainen / Keskuspuisto
Art@bars-tapahtuman esite löytyy tästä linkistä ja lisätietoa Taiderateista tapahtuman FB-sivuilta.

Sirkusfestivaali Imatralla 27. - 29.9.2013
Kulttuurikutinaa -hanke osallistuu Imatran Sirkusfestivaaliin tuomalla koko kansalle sirkustunnelmaa Café Paussiin la 28.9. ja pe 29.9. klo 16.45-18.15. sekä Tulisirkus-illan Kulttuuritalo Virran pihalle lauantaina 28.9. klo 21. Lue lisää ohjelmasta Pieni sirkusfestivaali-tapahtuman sivuilta.

Lokakuu


Inspiroidu muinaislöydöistä!
Historian tuotteistamisen seminaari Ruokolahden Jaakkima-opistolla tiistaina 1.10. klo 9 alkaen.
Etelä-Karjalan alueella on moninainen muinaishistoria ja tapahtumassa etsimme uusia tapoja hyödyntää tätä rikasta historiaa.
Tilaisuudessa kuullaan Etelä-Karjalan uusimmista arkeologisista löydöistä, niiden tulkinnasta ja pohditaan miten löytöjä voi hyödyntää luovassa liiketoiminnassa ja matkailussa. Päivän aikana vieraillaan yhdellä Etelä-Karjalan uusimpien arkeologisten löydösten löytöpaikalla Purnujärvellä, Helisevänjoen varressa. Puhujina tutkija Ilkka Pylkkö, Leena Lehtinen (Kierikki-keskus) ja Tarja Vuokkovaara (Suomen Historiapelit).
Tervetuloa esihistoriasta ammentavaan kimmokepäivään!
Seminaari on ilmainen ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen järjestetään ilmainen bussikuljetus Lappeenrannasta. Bussin ja puheenvuorojen tarkempi aikataulu julkaistaan pian! Lisätietoja ja ilmoittautuminen 23.9. mennessä järjestelyjä varten: Anna-Kaisa Ek, anna-kaisa.ek(at)lut.fi, puh. 050 322 6907.

Luovat toimijat Pohjoismaiden viikolla Viipurissa
Kulttuurikutinaa ja Cross Border City in Action -hankkeet järjestävät päivämatkan luoville toimijoille Viipuriin. Retki ajoittuu välille 7.-13.10.2013 ja on osittain omakustanteinen. Nyt etsimme Etelä-Karjalan alueelta luovien alojen toimijoita jotka olisivat kiinnostuneita esittelemään omaa toimintaansa Viipurissa. Pohjoismaiden viikot Viipurissa 2.10-13.10.2013 edistävät Pohjoismaiden ja Venäjän yhteistyötä.  Viikot tarjoavat Venäjällä mahdollisuuden tutustua ja saada tietoa Pohjoismaista. Tapahtuma sisältää seminaareja, näyttelyitä, konsertteja, festivaaleja ja paljon muuta. Pohjoismaisia viikkoja on järjestetty aikaisemmin mm. Pietarissa, Murmanskissa, Petroskoissa ja Arkangelissa.
Ilmoita kiinnostuksestasi retkeä kohtaan 8.9.2013 mennessä tai kysy lisää: Anna-Kaisa Ek, anna-kaisa.ek(at)lut.fi, puh. 050 322 6907.

Miten paketoin palveluni ja myyn sen?
Koulutus luovien alojen toimijoille palveluiden tuotteistamisesta ja myymisestä. Koulutuskokonaisuus alkaa kaikille avoimella koulutuspäivällä (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin), minkä jälkeen on mahdollisuus hakea loppusyksystä toteutettavaan pienryhmäsparraukseen. Sparrauksessa on mahdollista saada konkreettista apua tuotteistamiseen ja myymiseen liittyvien kysymysten kanssa. Nämä koulutuspäivät sovitaan ryhmän jäsenten kanssa. Kouluttajana toimii luovat alat tunteva taho. Lisätietoja tulossa!

Marraskuu


Retki Luoviin tiloihin
Etelä-Karjalan ulkopuolelle suuntautuvalla retkellä tutustutaan luoviin tiloihin ja niiden toteuttamiseen. Retken tarkempi suunta kerrotaan myöhemmin.

Kulttuurikutinan Taidepuita Metkat-viikoilla
Lastenkulttuurikeskus Metkun järjestämiä Metkat-viikkoja vietetään taas 11.–24.11.2013 ja Kulttuurikutinaa tuo tapahtumaan taas taiteilijoiden/käsityöläisten ja lapsiryhmien yhdessä toteuttamia Taidepuita ympäri Etelä-Karjalan. Mikäli haluat olla toteuttamassa Taidepuuta omalla paikkakunnallasi, ota yhteyttä Heini Kähköseen 15.9. mennessä: heini.kahkonen(at)lut.fi, puh. 040 684 3963. Lisätietoja Taidepuista löydät täältä Luova Etelä-Karjala-blogista .

Minustako luova yrittäjä
Yksipäiväinen koulutus järjestetään Lappeenrannassa to 14.11., kouluttajana Olli Leppänen (Intotalo). Lisätietoja tulossa!

Joulukuu


Luova yrittäjä ja talous
Yksipäiväinen koulutus järjestetään Lappeenraanassa ti 10.12., kouluttajana Petteri Huvio, (Diges ry.). Lisätietoja tulossa!Lisäksi syksyn aikana viemme eteenpäin Luova Etelä-Karjala-tunnusta ja verkostoa: Luova Etelä-Karjalan nettisivuja kehitetään, keräämme tietoa kyselyllä siitä mihin suuntaan verkostoa toivotaan vietävän ja yhteismyyntipisteitä järjestetään tarpeen tullen lisää. Jos sinulla on toiveita koulutusten, Luova Etelä-Karjala-tuotemerkin tai minkä tahansa Kulttuurikutinaa-hankkeeseen liittyvän asian suhteen, ota yhteyttä meihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti