maanantai 26. elokuuta 2013

Taidepuut Metkat-viikoilla

Lastenkulttuurikeskus Metkun järjestämät Metkat-lastenkulttuuriviikot tulevat taas: tänä vuonna Etelä-Karjalassa juhlistetaan lastenkulttuuria 11.-24.11.2013. Viikkojen aikana on nähty monenlaista lapsille suunnattua ja lasten toteuttamaan kulttuuria. Kulttuuritarjonnassa lapset eivät aina pääse kohderyhmänä keskiöön, joten kaksi tapahtumaviikkoa tuovat aina oman monipuolisen lisänsä lasten kulttuuripalveluihin.

Kulttuurikutinaa-hanke on osaltaan mukana tapahtumassa järjestämällä Taidepuita Metkat-viikkojen aikana ympäri Etelä-Karjalan. Taidepuita pystytetään kolmannen kerran: ensimmäisen kerran niitä järjestettiin osana KUTKA-hanketta 2011 ja Kulttuurikutinaa-hanke on järjestämässä Taidepuita nyt toista kertaa.


Etsimme tälllä hetkellä taiteilijoita ja käsityöläisiä toteuttamaan tämän vuoden Taidepuita. Puut toteutetaan siten, että puun ideoi taitelija/käsityöläinen ja koristeet puuhun tekee jokin lapsi- tai nuorisoryhmä (koululuokka, päiväkotiryhmä, harrastajaporukka tms.). Kulttuurikutinaa-hanke maksaa puun materiaalikulut, tekijän mahdolliset matkat sekä palkkion ideoinnista ja lasten ohjeistamisesta koristeiden tekoon (palkkio n. 4-8 h työstä).

Voit itse ehdottaa sopivia lapsiryhmiä (esim. jos toimit jo jonkun ryhmän ohjaajana/opettajana) tai sitten Kulttuurikutinaa voi etsiä teokseen sopivat lapset/nuoret toteuttamaan puuta.


Taidepuita koristellaan julkisiin paikkoihin, avoimiin tiloihin jossa ihmiset pääsevät helposti "kompastumaan kulttuuriin". Puita pyritään pystyttämään yksi jokaisen Etelä-Karjalan kuntaan, isompiin kaupunkeihin tarvittaessa kaksi. Kerro siis myös mihin paikkakunnalle haluaisit puuta olla tekemässä. Puita on tulossa siis rajattu määrä, joten otathan ajoissa yhteyttä!

Lisätietoja tarvittaessa ja vapaamuotoiset hakemukset 15.9. mennessä: heini.kahkonen(ät)lut.fi (puh. 040 684 3963)

Lisätietoja Metkusta löydat Metkujen kotisivuilta.Kuvat: Heini Kähkönen (kuvat otettu Imatran ja Lappeenrannan puiden koristeluista viime vuonna)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti