keskiviikko 29. lokakuuta 2014

13.11. Salpalinja ja historian tuotteistaminen – seminaari Lemillä

Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin Kutkasta kulttuurikutinaa-hanke ja Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku – vapaa-ajan ja yritystoiminnan reitti-hanke järjestävät yhteistyössä Salpalinjan historiaa ja paikallishistorian tuotteistamista käsittelevän seminaarin Lemillä 13.11. klo 17.30-20.30, paikkana Tapiola (Tapiolankatu 5).

Illan puhujat ovat ye-evl, ST Janne Mäkitalo, Mika Tonder (Toimelias Oy) ja Asta Kainulainen (Salpalinja-museo). Lemin kotiseutuyhdistys tarjoaa tilaisuuden väliaikakahvit.

Seminaari on samalla Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku-hankkeen lopputilaisuus ja ohjelmaan kuuluu myös todistusten jako Salpalinjan opaskoulutukseen osallistuneille. Opaskoulutus toteutettiin vuoden 2014 aikana ja siihen osallistui 35 henkilöä. Osanottajia oli kaikista hanke-alueen kunnista, suurin osa oli kuitenkin Lappeenrannasta, Luumäeltä ja Lemiltä.

Tilaisuuden aikataulu:

17.00 Tapahtuman ovet aukeavat

17.30 Janne Mäkitalo pohtii mitä kaikkea Salpalinjalla voisikaan tehdä? Jotain mitä siellä ei ehkä aikaisemmin ole tehty. Keitä Salpalinjalle voisi yrittää houkutella, ihmisiä joita siellä ei aiemmin ole nähty? Onko linnoitteisiin tutustuminen ja niillä samoilu ainoa tapa päästä 70 vuotta taaksepäin? Tavoitteena on innostaa kuulijoita keksimään itse uutta, erilaista ja parempaa kuin ehkä aiemmin on uskallettu yrittää.

18.30 Mika Tonder kertoo puheenvuorossaan yleisesti historian tuotteistamisesta aiheen asiantuntijan roolissa.

19.00 Väliaikakahvit

19.45 Asta Kainulainen puhe "Sotahistorian salaisuudet nykytekniikan keinoin" kertoo Miehikkälän Salpalinja-museossa toteutetusta mobiiliopastuksesta. Kaakko 135° -matkailubrändin alla toteutettu mobiiliopastus tarjoaa uuden tavan tutustua Salpalinjan historiaan ääniopastettujen reittien ja monipuolisen lisämateriaalin kautta. Lisäksi sovellus tuo lähelle alueen luontoa, joka on tärkeä osa ulkomuseoalueen elämystä.

20.15 Salpalinja-oppaiden todistusten jako

20.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, Tervetuloa!

Lisätietoja: Anne Tahvanainen, anne.p.tahvanainen@lut.fi, puh. 050 322 6907.

torstai 16. lokakuuta 2014

Facebook-markkinoinnin koulutus luoville toimijoille 3.11. ja 10.11.2014



Kulttuurikutinaa-hanke on järjestänyt aiemmin kaksi sosiaalisen median koulutusta ja nämä ovat olleet erittäin suosittuja. Koulutuksille seuraa jatkoa, kun Marko Pyhäjärvi tulee kertomaan Facebook-markkinoinnin taktiikoista.

Kaksipäiväinen koulutus on suunnattu vasta-alkajille ja vähän kokeneille sekä ensisijaisesti luovien alojen toimijoille. Sen tavoitteena on antaa selkeät ”step-by-step”-ohjeet myynnin kasvattamiseen Facebook-markkinoinnin avulla sekä innostaa ja motivoida kuulijat ottamaan ratkaiseva askel sosiaalisen median markkinoinnin oppimisessa ja siinä kehittymisessä.

Koulutus järjestetään Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla (Skinnarilankatu 34) huoneessa 7334. Koulutuksen kesto on molempina päivinä klo 10.00-16.00, sisältää omakustanteisen lounaan ja kahvin.

Kouluttaja Marko Pyhäjärvi/Fiercer Media Oy on Facebook-markkinoinnin asiantuntija. Koulutus pohjautuu erittäin suosittuun ”Kick-Ass-seminaariin”, mutta on huomattavasti laajempi ja yksityiskohtaisempi. Koulutus pohjautuu kouluttajaan omakohtaiseen vahvaan kokemukseen ja lukuisiin tapausesimerkkeihin.

Koulutuksen sisältö:
1.päivä:
-CASE-esimerkkejä Facebook-markkinoinnista joka tuottaa rahaa kassaan
-Facebook-markkinoinnin prosessi joka TOIMII juuri NYT
- 10 tärkeintä virhettä jotka sinun tulee välttää Facebook-markkinoinnissa
- ”Step-by-step” -ohjeet Facebook-markkinointisi käynnistämiseen tai kasvattamiseen, eli “mitä teet seuraavaksi!”
2.päivä:
-Miten tuotetaan sisältöä joka sitouttaa ja saa ihmiset ostamaan?
- Miten Facebookin tulevat merkittävät sääntömuutokset (5.11.) vaikuttavat markkinoijaan, ja mitä sinun tulee jatkossa tehdä toisin?
- Miten siirrät osan tai koko Facebook-markkinoinnin työntekijälle äärimmäisen kustannustehokkaasti?
- Miten laajennat myyntisi ulkomaille?
- Paljonko tarvitset rahaa ja aikaa, ja miten budjetoit Facebook-markkinointisi, sekä miten tarvittaessa rahoitat markkinointisi?
- YHTEENVETO: Mitkä ovat tärkeimmät asiat, ja mitä sinun tulee tehdä heti seuraavaksi?

Koulutus ovat maksuton ja suunnattu erityisesti eteläkarjalaisille luovien alojen osaajille.
23 ensimmäistä mahtuu mukaan! Ilmoittautuminen 28.10. mennessä Anne Tahvanaiselle: anne.p.tahvanainen@lut.fi puh. 050 322 6907.

Koulutuksen järjestää Kulttuurikutinaa-hanke (Etelä-Karjala-instituutti, LUT). Lisätietoja: Anne Tahvanainen: anne.p.tahvanainen@lut.fi puh. 050 322 6907.

perjantai 3. lokakuuta 2014

Tule mukaan hieman erilaiseen tuotteistamis-koulutukseen!


Ilmainen työpajakoulutus järjestetään Luumäellä la 18.10.2014 klo 9.00–15.30 ja to 30.10.2014 klo 17.30–19.30.

Työpaja alkaa virkistävillä maastokäynneillä merkittävissä historiallisissa paikoissa. Kuulemme draaman keinoin millainen Taavetin Linnoitus on ollut 1700-luvun lopulla. Käymme Suomen kolmannen presidentin, P.E. Svinhufvudin kotitalon pihapiirissä, ja näemme mitä kaikkea se Suomen historiasta paljastaa. Pistäydymme Luumäen Salpa-asemalla, jossa voi nähdä ja tuntea viime sotiemme puolustusvarustukset ulkoa ja sisältä. Salpalinja on uskomattomampi ja konkreettisempi kuin olet ehkä ajatellut!

   
Aamupäivän ulkoilun jälkeen työpaja jatkuu Kahvi-Pakarissa Luumäellä omakustanteisella lounaalla. Sen jälkeen Aivolingon Pasi Juvonen pitää tuotteistamiskoulutuksen. Ryhmissä ideoidaan mihin kaikkeen historiaa voikaan käyttää.

Koulutuksessa pyritään saamaan osanottajat ajattelemaan historiaa eri näkökulmista ja hyödyntämään näistä näkökulmista saatuja ideoita. Koulutus on tarkoitettu kaikille matkailualojen yrittäjille, luoville toimijoille, yhdistyksille ja kotikuntaansa sen paikallishistorian kautta virkistämään pyrkiville. Koulutus on hyvä tilaisuus verkostoitua mahdollisten yhteistyökumppaneiden kanssa sekä saada ammattimaista tuotteistamiskoulutusta.
Nyt jos koskaan on tarjolla tilaisuus tutustua oman alueesi historiaan ja hyödyntää sitä entistä omaperäisemmissä ja erityisemmissä tuotteissa sekä palveluissa.

1. työpaja lauantaina 18.10. Luumäellä
klo 9.00: opastusta maastossa historiallisiin kohteisiin. Kokoontuminen Taavetin linnoituksessa (kunnantalon vieressä)
klo 11.00: omakustanteinen lounas Kahvi-Pakarissa (Saarentie 1, 54500 Luumäki)
klo 12.00–15.30: työpaja (vetäjänä Pasi Juvonen / Aivolinko) Kahvi-Pakarissa
Väliaika-kahvit tarjotaan osallistujille

2. työpaja 30.10. Luumäellä, Kahvi-Pakarissa klo 17.30–19.30
Kuinka tulevaisuudessa jatketaan – minkälaisia tuotteita ja palveluita jatkossa syntyy? Käsitellään edellisen työpajan antia ja jalostetaan ideoita eteenpäin vertaistuen avulla.

Työpajat järjestävät:
Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin Kulttuurikutinaa-hanke sekä
Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku – vapaa-ajan ja yritystoiminnan
reitti-hanke.

Ilmoittautumiset 10.10. mennessä Anne Tahvanaiselle:
anne.p.tahvanainen@lut.fi, puh. 050 322 6907 (Huom! Kerro samalla osallistutko omakustanteiselle lounaalle sekä mahdolliset erikoisruokavaliot)

Lisätietoja:
Elina Lyijynen / Salpapolku-hanke: elina.lyijynen@lappeenranta.fi, puh. 040 1408 663
Anne Tahvanainen / Kulttuurikutinaa-hanke: anne.p.tahvanainen@lut.fi, puh. 050 322 6907