keskiviikko 29. lokakuuta 2014

13.11. Salpalinja ja historian tuotteistaminen – seminaari Lemillä

Lappeenrannan teknillisen yliopiston Etelä-Karjala-instituutin Kutkasta kulttuurikutinaa-hanke ja Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku – vapaa-ajan ja yritystoiminnan reitti-hanke järjestävät yhteistyössä Salpalinjan historiaa ja paikallishistorian tuotteistamista käsittelevän seminaarin Lemillä 13.11. klo 17.30-20.30, paikkana Tapiola (Tapiolankatu 5).

Illan puhujat ovat ye-evl, ST Janne Mäkitalo, Mika Tonder (Toimelias Oy) ja Asta Kainulainen (Salpalinja-museo). Lemin kotiseutuyhdistys tarjoaa tilaisuuden väliaikakahvit.

Seminaari on samalla Lappeenrannan kaupungin maaseututoimen Salpapolku-hankkeen lopputilaisuus ja ohjelmaan kuuluu myös todistusten jako Salpalinjan opaskoulutukseen osallistuneille. Opaskoulutus toteutettiin vuoden 2014 aikana ja siihen osallistui 35 henkilöä. Osanottajia oli kaikista hanke-alueen kunnista, suurin osa oli kuitenkin Lappeenrannasta, Luumäeltä ja Lemiltä.

Tilaisuuden aikataulu:

17.00 Tapahtuman ovet aukeavat

17.30 Janne Mäkitalo pohtii mitä kaikkea Salpalinjalla voisikaan tehdä? Jotain mitä siellä ei ehkä aikaisemmin ole tehty. Keitä Salpalinjalle voisi yrittää houkutella, ihmisiä joita siellä ei aiemmin ole nähty? Onko linnoitteisiin tutustuminen ja niillä samoilu ainoa tapa päästä 70 vuotta taaksepäin? Tavoitteena on innostaa kuulijoita keksimään itse uutta, erilaista ja parempaa kuin ehkä aiemmin on uskallettu yrittää.

18.30 Mika Tonder kertoo puheenvuorossaan yleisesti historian tuotteistamisesta aiheen asiantuntijan roolissa.

19.00 Väliaikakahvit

19.45 Asta Kainulainen puhe "Sotahistorian salaisuudet nykytekniikan keinoin" kertoo Miehikkälän Salpalinja-museossa toteutetusta mobiiliopastuksesta. Kaakko 135° -matkailubrändin alla toteutettu mobiiliopastus tarjoaa uuden tavan tutustua Salpalinjan historiaan ääniopastettujen reittien ja monipuolisen lisämateriaalin kautta. Lisäksi sovellus tuo lähelle alueen luontoa, joka on tärkeä osa ulkomuseoalueen elämystä.

20.15 Salpalinja-oppaiden todistusten jako

20.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, Tervetuloa!

Lisätietoja: Anne Tahvanainen, anne.p.tahvanainen@lut.fi, puh. 050 322 6907.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti