keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Matkalla luoviin tiloihin

Yhteisöt ja työtilat ovat tärkeitä alalla kuin alalla. Erityisesti niiden merkitys korostuu silloin kun toimivien työtilojen löytyminen ei ole itsestäänselvyys. Näin on usein luovilla aloilla, joissa tyypillisesti töitä tehdään pienyrityksissä, toiminimellä tai vaikkapa kotoa käsin freelancerina. Myös toisiin tekijöihin tutustuminen ja omien töiden myyntiin saaminen voi olla haastavaa. Näihin ongelmiin ratkaisuna on monissa paikoissa ympäri Suomen syntynyt erilaisia luovia keskuksia ja tiloja, joissa tekijät voivat kohdata keskenään ja samalla kulttuurinkuluttajat löytävät tekijät.

Luova Suomi teki road tripin Suomen luoviin keskuksiin vuonna 2012 ja julkaisti siitä Kartalla–julkaisun. Luova Suomi myös ylläpitää Luovat tilat -verkostoa, joka on nykyisten ja tulevien luovien alojen keskusten yhteistyöfoorumi.

Etelä-Karjalan alueella keskusteluja luovista tiloista on käyty jo jonkin aikaa. Suunnittelua ei kannata aloittaa tyhjältä pohjalta, vaan toisten onnistumisista, kokemuksista ja vastoinkäymisistä on hyvä ottaa mallia. Tätä edesauttaakseen Kulttuurikutinaa-hanke järjestää Luova tila-tutustumismatkan 26.–27.11. Mukaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Matkan aikana vierailemme historiallisessa miljöössä sijaitsevassa Hämeenlinnan Wetterhoffilla, Nokialla Tehdassaaressa, jonne joukko luovia tekijöitä on perustanut vanhaan tehdasrakennukseen kaikille avoimen, eläväisen yhteisön ja tilan, osuuskuntamallisesti toimivassa Ikaalisen Kulttuuricampuksessa ja Jyväskylässä Toivolan vanhassa pihassa, joka on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen kahvilan, käsityöläispuotien ja yrittäjien toimesta. Hämeenlinnassa pistäydymme myös Verkatehtaalla. Matkalla majoitumme Ikaalisissa Luomajärven Hevoskievarissa.

Matkan omakustannehinta on 70e/hlö ja se sisältää esittelyt, matkat, Verkatehtaan lounaan, majoituksen, päivällisen, aamiaisen ja kahdet kahvitarjoilut. Tervetuloa mukaan! Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua luoviin tiloihin ja muihin tekijöihin.

Matkalle on paikkoja rajoitetusti, joten ilmoittauduthan ajoissa.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset kyydin Imatralta sekä erikoisruokavaliot.
Ilmoittautuminen 15.11. mennessä ja lisätietoja: Heini Kähkönen: heini.kahkonen(ät)lut.fi, puh. 040 684 3963

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti