tiistai 29. lokakuuta 2013

Mikä on Sakonat?


Ensinnäkin, mitä tarkoittaa 'sakonat'?
"Sakonat on karjalainen sana, ja tarkoittaa kummallista sattumaa tai ihmeellistä tapahtumaa", vastaa Sari Kaasinen, Sakonat-musiikkitapahtuman organisaattori.

Sari Kaasinen Oy ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto järjestävät Sakonat -musiikkitapahtuman 30.10. - 3.11.2013. Kulttuurikutinaa -hanke uteli tapahtumasta sen organisaattorilta. Lainaukset ovat suoraan Kaasisen kynästä.

Sakonoita järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Mistä lähti idea tällaiseen tapahtumaan?
"Miulle tuli idea, että pitäisihän Etelä-Karjalassakin tapahtua jotakin....ja syksyllä, kun se muuten on vähän pimeätä ja harmaata aikaa.... tavoite tuoda kansanmusiikki ihmisten lähelle ja äärelle. Siksi suurin osa tapahtumista ilmaisia."

Tapahtumaa toteutetaan yhteistyössä Etelä-karjalan kesäyliopiston kanssa. Vastaajan mukaan yhteistyö sujuu todella hyvin. Järjestelyissä ovat mukana myös Lpr:n musiikkiopisto ja kaupunki. Tänä vuonna rahoitusta on saatu Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahastolta.

Ohjelma on tarkoitettu kaikille: "Konsertteihin ja kurssille voi osallistua kuka vain - into riittää! Taitoa tulee kyllä innostuksen myötä."

Samaan aikaan järjestettävälle kansanmusiikkikurssillekin mahtuu vielä vaikka ilmoittautuneita on jo nelisenkymmentä. Kurssin ikäjakauma on 7-vuodesta ylösäin. "Tervetuoa! Olisi mukava saada vielä basisteja, kitaristeja, ja tämmääjiä mukaan!" Kaasinen toteaa.

Lisätietoja:
http://www.sarikaasinen.com/fi/etusivu/sakonat/
Sarilta Kaasiselta: 050-5640930 tai sari.kaasinen@sarikaasinen.com

Sakonat -kansanmusiikkikurssi:
130e sisältäen opetuksen ja ruokailut. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Linkki suoraan ilmoittautumissivulle:
http://www.kesyli.net/koulutus/courseinfo/kulttuuri/13/sakonat-kansanmusiikkikurssi-lappeenrannassa/757

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti