tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kulttuurikutinan kevät 2014

Kulttuurikutinaa-hanke järjestää keväällä 2014 taas kaikenlaisia koulutuksia luovien alojen tekijöille Etelä-Karjalassa. Tervetuloa mukaan!

Tässä kootusti tietoa näistä koulutuksista:
- "Kulttuuri ja kehitysyhteistyö" -työpajakoulutus taiteen ja luovan alan ammattilaisille 25.3.
- Tarinallistamalla tulosta -seminaari 3.4. ja tarinatyöpajat
- Mistä lisää tuloa? Miten oma ammattitaito esiin? – työpajakoulutusta kuvataiteilijoille
- Wordpress-koulutus 6.5. ja sosiaalisen median koulutus 13.5.

Näiden koulutusten lisäksi keväällä on tulossa Kompastu kulttuuriin -toimintaa maaseutualueen palvelutaloissa/vanhainkodeissa toukokuussa sekä mahdollisesti kulttuurimaisemaan ja hyvään ympäristöön liittyvä tilaisuus kesäkuussa. Lisätietoja tulee myöhemmin! Luova Etelä-Karjala-verkostoa viedään eteenpäin kaiken aikaa: esim. loppukeväällä verkosto kutsutaan koolle Imatralla, Luova Etelä-Karjalan viralliset nettisivut julkaistaan kevään aikana ja yhteismyyntipisteitä on suunnitteilla. Ideoita ja toiveita Luova Etelä-Karjala-verkoston ympärillä järjestettävän toiminnan suhteen otetaan kaiken aikaa vastaan!

Tervetuloa mukaan koulutuksiin! Kaikki tässä listatut koulutukset ovat osallistujille täysin ilmaisia ja niihin on ennakkoilmoittautuminen. Tietoa koulutuksista saa välittää vapaasti eteenpäin!


"Kulttuuri ja kehitysyhteistyö" -työpajakoulutus taiteen ja luovan alan ammattilaisille 25.3.

Taide ja kulttuuri voivat olla tulevaisuudessa tärkeitä elementtejä uusien yhteistyömuotojen toteuttamisessa ja kestävän kehityksen rakentamisessa kriisinhallinta- ja kehitysyhteistyöalueilla. Tässä ravintola Notkeassa Norpassa Lappeenrannassa 25.3. klo 12–16 järjestettävässä työpajassa pohditaan kulttuurin ulottuvuuksia kriisinhallintatyössä ja yhteistyötä Human Security Finland -verkoston kanssa. Töpajan järjestävät yhteistyössä Kaakontaide ja Kulttuurikutinaa-hanke. Työpajan vetäjänä toimii Jyri Wuorisalo Human Security Finland -verkostosta. Työpajaan viimeinen ilmoittautuminen oli 18.3. mennessä, mutta työpajaan voi jälkikäteenkin kysellä paikkoja, sillä tilaa on vielä. Ota yhteyttä: heini.kahkonen(at)lut.fi! Tarinallistamalla tulosta -seminaari 3.4. ja tarinatyöpajat

Tervetuloa mukaan tarinallistamisen ja tuotteistamisen seminaariin torstaina 3.4.2014 klo 13.00–16.30 Lappeenrannan Kasinolle (Ainonkatu 10)! Iltapäivän aikana käydään läpi kuinka tarinoiden avulla palveluista saadaan elämyksiä ja miten tarinaelementtien tuotteistaminen tapahtuu. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Erityisesti seminaari on suunnattu luovien alojen osaajille. Ilmoittautuminen seminaariin kahvitarjoiluja varten ti 25.3. mennessä: heini.kahkonen(at)lut.fi, puh. 040 684 3963

Kaikille avoimen seminaarin jälkeen toteutetaan neljän tarinatyöpajan koulutus, jonne otetaan max. 15 osallistujaa. Hakuaika näihin oman tarinaidentiteetin kehittämiseen ja tuotteistamiseen keskittyviin työpajoihin on auki 9.4. asti. Työpajoihin osallistujat saavat henkilökohtaista sparrausta ja neuvoja toimintaansa. Lyhyet vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen: heini.kahkonen(at)lut.fi. Työpajojen ajankohdat ja paikat vahvistuvat myöhemmin osallistujien toiveiden mukaisesti. 3.4. seminaarissa kuulet lisätietoja näistä tarinatyöpajoista!

Seminaarin ja työpajojen vetäjänä toimivat Anne Kalliomäki Tarinakoneesta ja Jouni Ortju Suomen Matkailukonsultit oy:sta.Mistä lisää tuloa? Miten oma ammattitaito esiin? – työpajakoulutusta kuvataiteilijoille

Näiden huhti-toukokuussa Lappeenrannassa järjestettävien kuvataiteilijoille suunnattujen työpajojen tavoitteena on omien ammatillisten osaamisvahvuuksien löytäminen ja esiintuominen sekä erilaisten mahdollisten tulolähteiden tunnistaminen. Miten osaaminen voitaisiin muuttaa palveluiksi ja tuotteiksi? Mistä ja miten löytää yleisö ja mahdolliset asiakkaat?

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Kaakon taide ja Kulttuurikutinaa-hanke. Työpajojen kouluttajana toimiva Matti Koistinen työskentelee tuottajana kuvataidetta ja arkkitehtuuria yhdistävässä Frei Zimmer Oy:ssä. Aiemmin hän on työskennellyt kolme vuotta Tampereen taiteilijaseuran Art360 -hankkeessa kuvataidemanagerina.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 9.4. klo 10.00-15.30. Lappeenrannassa ravintola Notkeassa Norpassa. Seuraavat kaksi työpajaa on alustavasti sovittu olevan 8.5. ja 28.5., mutta näitä päiviä voidaan vielä muuttaa ryhmäläisten toiveiden mukaan.

Mukaan otetaan max. 15 osallistujaa. Etusijalla ovat ne, jotka haluavat osallistua kaikkiin kolmeen työpajaan, mutta on mahdollista osallistua myös vain osaan. Kerro hakemuksessasi moneen työpajaan aiot osallistua, lyhyesti perustiedot itsestäsi ja motivaatiostasi osallistua koulutukseen.
Hakemukset 1.4. mennessä: Heini Kähkönen, heini.kahkonen(at)lut.fi, puh. 040 684 3963Wordpress-koulutus 6.5. ja sosiaalisen median koulutus 13.5.

Tervetuloa mukaan syventämään tietoja maailman suosituimmasta julkaisujärjestelmä wordpressista sekä sosiaalisen median erilaisista mahdollisuuksista! Koulutukset järjestetään Lappeenrannan teknillisellä ylipistolla ti 6.5. klo 10.00-16.00 ja ti 13.5. klo 10.00-16.00. Huom! Paikka on muuttunut ensimmäisistä ennakkotiedoista! Koulutuspäivät muodostavat yhden paketin. Kummassakin kouluttajana toimii Ilkka Olander / Sometek.  

Ilmoittautuminen : heini.kahkonen(at)lut.fi, puh. 040 684 3963. Tilaisuuksissa on mahdollisuus lounastaa omakustanteisesti, kahvitarjoilut ovat ilmaisia. Tarkempia lisätietoja koulutusten sisällöistä on tulossa myöhemmin! Tämäkin koulutus on suunnattu ensisijaisesti luovien alojen toimijoille, mutta on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti