torstai 3. huhtikuuta 2014

Yhteismyyntiä ja verkostojen luomista

Luova Etelä-Karjala-tunnuksen alle on koottu eteläkarjalaisia luovien alojen osaajia verkostoitumaan ja tuomaan paikalliselle taitamiselle näkyvyyttä. Tätä tarkoitusta ovat tukeneet myös Luova Etelä-Karjala-yhteismyyntipisteet ja -tapahtumat, joita on nähty mm. joulutorilla Lappeenrannassa vuonna 2011, Imatran kulttuurisuunnistuksessa keväällä 2013, Lappeenrannan keskustassa osana Art@bars-tapahtumaa syksyllä 2013 ja joulumyynnissä Family Center -ostoskeskuksessa joulukuussa 2013.Yhteismyyntejä järjestettäessä tekijöiden omat toiveet on otettu huomioon. Pienet osallistumiskustannukset ja lyhytkestoiset tapahtumat ovat olleet myyjien toiveissa. Myyntipisteitä on toivottu paikkoihin, joissa liikkuu potentiaalisia ostajia. Tässä on aiemmissa tilaisuuksissa onnistuttu vaihtelevalla menestyksellä: milloin ajankohdasta tai milloin tiedon leviämisestä johtuen usein on toivottu, että kauppa olisi käynyt paremminkin. Toisaalta tilaisuudet ovat olleet myyjille hyvin edullisia tai ilmaisia, mistä johtuen pienikin voitto on ollut plussaa. Myös toisiin paikallisiin tekijöihin tutustuminen on osa myyntitilaisuuksissa mukana oloa. Kiitos kaikille, jotka olette antaneet kommentteja myyntimahdollisuuksiin liittyen!Viime joulukuun Luova Etelä-Karjala -joulutoriin osallistuneet toivoivat seuraavaa myyntitilaisuutta touko-kesäkuulle ulkotiloihin. Tuona aikana alkaa olla jo monenlaista tapahtumaa, joten toiveena oli saada myyntipiste osaksi jotain muuta olemassa olevaa tilaisuutta. Kuten Luova Etelä-Karjala-tunnuksen periaatteisiin kuuluu: yhdessä on enemmän! Sama pätee myyntitilaisuuksiin: turha on järjestää jotain täysin uutta, kun olemassa olevia toimivia tapahtumia maakunnassa riittää jo pilvin pimein.

Mahdollisuuksien tori järjestetään Lappeenrannassa 1.6. Tämä nousi yhdeksi ykkösehdokkaaksi paikasta, jolla Luova Etelä-Karjala voisi olla näkyvissä. Nyt selvittelen keitä kaikkia eteläkarjalaisia luovan alan osaajien kiinnostaa olla mukana Mahdollisuuksien torin Luova Etelä-Karjala-myyntipisteessä! Jos olet kiinnostunut, laita viestiä: heini.kahkonen(at)lut.fi

Jotta voisin viedä asiaa lisää eteenpäin (kuten millainen tila meille tarvitaan), minun pitää suurin piirtein tietää, paljon myyjiä on tulossa. Ihan valtavaa osaa torista emme varmaan voi viedä, joten Luova Etelä-Karjala-myyntipaikan osallistujamäärää voi joutua rajoittamaan. Tätä varten tarvitsen tiedon, monta myyjää ylipäätään kiinnostaa olla mukana. Myyntipaikan maksu olisi maksimissaan 10e ja siihen ei sisälly pöytiä tms., vaan ne hoidetaan paikalle itse. Jos olet kiinnostunut, laitathan minulle viestiä mahdollisimman pian!
Myyntitilaisuudet eivät ole tarkoitettu yksinomaan tuotteita tarjoaville luoville tekijöille. Palvelujen tarjoajat voivat tuoda pisteeseen esitteitään tai muuta materiaalia. Kuvataiteilijoiden yhteisöllisiä teoksia tapahtumissa on nähty aiemminkin. Myyntikojun yhteyteen on tarkoitus järjestää pieni pop up -taide-esityksiä – oli se sitten musiikkia, tanssia, teatteria, soveltavan taiteen esityksiä tai mitä tahansa. Luova Etelä-Karjalan avulla halutaan tuoda esille kaikenlaisia luovuuden ilmentymiä!

Kutsumalla mukaan erilaisiin yhteistapahtumiin, Kulttuurikutinaa kutsuu myös Luova Etelä-Karjala-verkostoon!

Jos sinun tietojasi ei löydy tästä listasta: klik!, laita viestiä minulle osoitteeseen: heini.kahkonen(at).lut.fi, niin lisään tietosi sinne.

Lisätietoa siitä, mitä Luova Etelä-Karjala on, löydät täältä: klik!

Varsinkin jos olet osallistunut tapahtumiimme, kannattaa käydä kurkkaamassa uupuvatko tietosi vielä listasta. Myös uudet paikalliset luovat tekijät otetaan ilolla mukaan verkostoon! Mukana olo ei sido mihinkään, mutta mahdollistaa lisänäkyvyyden ja mahdollisuuden tutustua muihin paikallisiin osaajiin. Verkostossa mukana olosta voi joutua vuoden 2015 jälkeen maksaa pienen maksun, mutta tästä tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen ja voit aina halutessasi vetäytyä pois verkostosta. 

Luova Etelä-Karjala on avoin, ammatillinen ja monialainen verkosto, joka kaipaa lisää jäseniä kaiken aikaa. Myöhemmin keväällä julkaistaan luovaetelakarjala.fi-sivusto, jonne verkostolaisten tiedot listataan. Sivustolle on koottu laajemmin tietoa tunnuksesta ja verkostosta. Loppukeväästä kokoonnutaan taas suunnittelemaan verkoston jatkoa. Luova Etelä-Karjala-tapaamiset ovat avoimia kaikille kiinnostuneille! Lisätietoja näistä on tulossa myöhemmin!


Kuvat: Heini Kähkönen (kuvat otettu aiemmista Luova Etelä-Karjala -myyntitapahtumista)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti