keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Etelä-Karjalan Taiderastit 20.9. – Avaa työhuoneesi!

Kaakon taide ja Kulttuurikutinaa-hanke järjestävät yhteistyössä syyskuussa koko Etelä-Karjalan kattavan Taiderastit-tapahtuman. Tämä taidesuunnistustapahtuma jatkaa siitä, mitä vuonna 2013 järjestetyt Lappeenrannan Taiderastit ja Imatran Kulttuurisuunnistus aloittivat.

Tänä vuonna tapahtuma laajenee maakunnalliseksi. Nyt mukaan etsitään eteläkarjalaisten taiteilijoiden ja luovien alojen osaajien työhuoneita, harjoitustiloja ja vastaavia paikkoja, jotka eivät normaalisti ole avoinna yleisölle. Kyseessä on loistava tilaisuus saada lisänäkyvyyttä paikallisille osaamiselle ja kulttuurille!

Taiderastien karttaan tulee kahdenlaisia rasteja, jotka merkitään karttaan eri symbolein:
1. Visuaalisten taiteiden ammattilaisten kohteet 
2. Luova Etelä-Karjala -kohteet (luovat alat laajemmin)

Jos haluat olla mukana avaamassa ovesi yleisölle, ota yhteyttä! Ennakkoilmoittautumiset 23.5.mennessä.
Anna Vilkuna (anna(at)kaakontaide.fi, 045 1447755)
Heini Kähkönen (heini.kahkonen(at)lut.fi, 040 684 3963)

Rasteja otetaan mukaan rajallinen määrä, joten olethan liikkeellä ajoissa! Mukana olo vahvistetaan ilmoittautuneille kesäkuussa.

Mitä mukana olo edellyttää?
- Kohteen on oltava auki koko tapahtuma-ajan la 20.9. klo 12–16.
- Voit itse määritellä mitä rastina olo tarkoittaa. Halutessasi voit järjestää esityksiä, tarjoiluja ym. tai sitten voit vain olla paikalla ja kertoa työskentelystäsi. Oheisohjelma ja tarjoilut tuovat yleensä lisää kävijöitä! Erityisesti paikat, joihin normaalisti suuri yleisö ei pääse, kiinnostavat rasteilla kävijöitä.
- Sisäänpääsy kaikille rasteille on ilmaista. Oheisohjelma (esim. työpajan materiaalimaksu, tarjoilu, jne.) voi olla maksullista.
- Kaikkien rastien on sijaittava Etelä-Karjalassa.
- Rastina mukana olo ei maksa mitään, mutta mukana olijoiden toivotaan osallistuvan aktiivisesti markkinointiin, esimerkiksi kertomalla tapahtumasta omille verkostoilleen. Kun kaikki osallistuvat tiedotukseen, sana leviää laajemmalle. 

Mitä rastina olosta saa?
- Näkyvyyttä työllesi. Vuonna 2013 Taiderastit tapahtumassa oli yli 1000 käyntikertaa. Imatran Kulttuurisuunnistuksessa toukokuussa 2013 suosituimmissa kohteissa vieraili noin 50 kulttuurista kiinnostunutta. Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus saada uusia asiakkaita ja töilleen kulttuurista kiinnostunutta yleisöä!
- Kaakon taide ja Kulttuurikutinaa hoitavat tapahtumalle markkinointimateriaalin (kartat, esitteet, nettisivut ym.) ja tiedotteet lehdistölle. Markkinointimateriaalin saat käyttöösi ilmaiseksi. 
- Mahdollisuuksia verkostoitumiseen. Taiderastien konsepti on tänä vuonna monialainen ja kokoaa alleen moninaisen joukon eteläkarjalaista luovuutta.


Kokemuksia: 

”Ihmisten kiinnostus nähdä eläviä taiteilijoita ja taiteen tekemistä yllätti täysin.” (Lappeenrannan Taiderastit, 2014)
”Olimme positiivisesti yllättyneitä kävijämäärästä.” (Imatran Kulttuurisuunnistus 2013)
”Puhuin liki taukoamatta neljä tuntia :)” (Lappeenrannan Taiderastit, 2013)
”Toivottavasti tällaista järjestetään jatkossakin” (Imatran Kulttuurisuunnistus 2013)
”Toivottavasti jatkuu” (sitaatti sekä yleisöltä että rastikohteilta, Lappeenrannan Taiderastit 2013)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti