keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kulttuurilla parempaa ympäristöä

Kulttuuri on merkittävä elämänlaadun parantaja. Sen on sanottu muun muassa pidentävän elinikää enemmän kuin laihduttaminen ja lisäävän hyvinvointia. Elinympäristö täysin ilman taidetta, musiikkia ja kaikenlaisia kulttuurin eri muotoja on lopulta hyvin köyhä. Kulttuurin ympärille muodostuu usein tapahtumia ja yhteisöjä, ja tätä kautta kulttuuri luo alueille eläväisyyttä ja väriä.

Kulttuurin ja hyvin voivan ympäristön teemaa käsitellään ensi viikolla Kulttuurikutinaa-hankkeen järjestämässä "Tee itse hyvä ympäristö - kulttuurilla ja yhteisöllisyydellä viihtyisämpi elinympäristö" -seminaarissa Lappeenrannassa Lauritsalan kartanolla 5.6. klo 13.00–17.30. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kulttuurin ja yhteisöllisyyden voimasta!

Maailman ympäristöpäivää vietetään 5.6. ja tämä tapahtuma sopii päivän teemaan. Ympäristösuojelullisen perspektiivin sijaan aihetta lähestytään tällä kertaa erityisesti luovuuden näkökulmasta. Kuinka meistä jokainen voi osaltaan olla rakentamassa oman asuinympäristönsä viihtyvyyttä? Kuinka kulttuurin ja yhteisöllisyyden avulla luodaan hyvää ympäristöä?

Tilaisuuden tavoitteena on olla inspiroiva iltapäivä: meillä jokaisella on mahdollista vaikuttaa!

Päivän ohjelma on seuraava:
klo 13.00 Tilaisuuden aloitus
- Yhteisötaiteen ja osallistavien menetelmien läänintaiteilija Anniina Aunola: Arki luovassa liikkeessä
- Kuvataiteilija Markku Metso ja kuvataitelija Hanna Peräkylä: Aktiivista kylätoimintaa Tirvalla - Valmiiden rakenteiden hyödyntäminen
klo 14.15 kahvitauko
- Seppo Kääriäinen ja Perttu Pohjanperä: Mikkolan navetan tarina
- Parikkalan patsaspuiston tarina
- Käsityöläinen, Lauritsala-seuran pj. Anne-Maija Laukas: Luova yhteisöllisyys
- Aivolinkousta (Pasi Juvonen)
klo 17.30 tilaisuuden päätös

Tilaisuus järjestetään Lappeenrannassa Lauritsalan kartanolla (Kartanontie 21, Lappeenranta) Wanhan navetan alakerrassa.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille! Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tarjoiluja varten 2.6. mennessä:
Heini Kähkönen, heini.kahkonen(at)lut.fi, puh. 040 684 3963


ps. Ja mitä tulee yhteisöihin ja hyvinvointiin, muistattehan myös Mahdollisuuksia torin sunnuntaina 1.6. klo 13-19 Lappeenrannan satamatorilla! Paikalla on myös Luova Etelä-Karjala -myyntipiste yhdeksän tekijän voimin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti